Trailerkørekort kategori B/E
i Aalborg og Gandrup

Starter nyt hold op hver mandag

Trailerkørekort kat. B/E - Starter nyt hold op hver uge

Leder du efter det helt rette sted at tage kørekort til trailer? Så er du kommet til det rette sted! Hos Dansk Køre & Førstehjælps Skole tilbyder vi trailerkørekort kategori B/E i både Aalborg og Gandrup! Så uanset om du bor i Aalborg eller oplandet, så er det nemt og praktisk for dig!

Trailerkørekort kat. B/E er for dig, som ofte har brug for at køre med trailer med tungt læs. Alt kørsel med en samlet vægtgrænse på over 3.500 kg. kræver et trailerkørekort, så tøv ikke med at kontakte os, hvis du har brug for at kunne køre med tungere gods!

Hvornår skal du bruge trailerkørekort?

Hvis du skal transportere gods med en samlet vægtgrænse på mere end 3.500 kg, så kræver det et særskilt trailerkørekort. Det giver dig ret til at føre et vogntog på op til 7.000 kg. (Anhængerens vægt ikke må veje mere end 3.500 kg)

Kører du en almindelig personbil med en trailer som kræver et særskilt trailerkørekort grundet for meget vægt, kan du få en bøde på 2.000 kr. for at bryde de gældende regler.

Kørsel med mere end 30 % overlæs kan desuden medføre en enten betinget eller ubetinget frakendelse af dit kørekort, afhængigt af, hvor stor en risiko der er for, at du vil kunne forvolde skade.

Vores pris

Vi tilbyder en samlet lovpakke, som indeholder alt det, du som minimum skal gennemgå for, at gennemføre trailerkørekort.
Lovpakken indeholder:

  • 4 lektioner i teori med to evaluerende prøver
  • 1 lektion med indledende øvelse på vej
  • ​5 lektioner med udvidede øvelser på vej
  • 1 x leje af vogntog til køreprøven

Vores pris på lovpakken: 5.000 kr. 

Derudover er der mulighed for at tilkøbe et lastsikring og surringskursus til en merpris på 600 kr.
Priser for andet ekstra undervisning kan findes her.

Tilmeld dig nu!

Har du spørgsmål eller ønsker du at høre mere om forløbet, så er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 40 78 40 43 eller e-mail joergen@koereskole-foerstehjaelp.dk

Ønsker du at tilmelde dig til Trailerkørekort Kategori B/E kan det gøres på ovenstående telefon eller mail, eller ved at udfylde formularen herunder. 

Vi afholder kat. B/E undervisning løbende, så der er INGEN ventetid.

Tilmeld dig nu!

Vi har som minimum ny holdstart hver anden måned, og det giver dig en god mulighed for at komme hurtigt i gang med at tage dit kørekort hos os i Aalborg eller Gandrup. 

Ønsker du at tilmelde dig et af vores kommende hold, kan du tilmelde dig online på telefon 40 78 40 43 eller e-mail jorgen@koereskole-foerstehjaelp.dk.

Hvis du har spørgsmål til vores køreskole, undervisning eller lignende skal du ikke tøve med at kontakte os. Vi glæder os til at høre fra dig!

Hvem er et trailerkørekort kat. B/E

Et trailerkørekort er til dig, som ofte har behov for at køre med trailer med tungt læs. Det er til trailer påhæng, hvor den samlede tilladte totalvægt med bilen kommer til at overstige 3.500 kg. Når dette er tilfældet, vil det ikke længere være tilstrækkeligt med et almindeligt kørekort B.

Du kan beregne hvor meget du må køre med på trailer beregneren.

Forskellen på et almindeligt kørekort og et trailerkørekort er tilladelsen til at køre med påhæng, der overskrider en vis vægtgrænse. Du kan sagtens køre med påhæng med dit standard kørekort B, men vægtgrænsen vil være begrænset af den samlede tilladte totalvægt på 3.500 kg. der ikke må overskrides. Man må altid efterspænde et påhængskøretøj med maksimal tilladt totalvægt på 750 kg. Såfremt det trækkende køretøj er godkendt til at køre med påhængskøretøjet. Vær dog opmærksom på, at der kan gælde særlige regler, alt efter hvornår man har erhvervet sit kørekort kat. B, hvis du er i tvivl, så er du velkommen til at ringe os op. Har du et behov for dette, er det påkrævet at tage et trailerkørekort. På den måde risikerer du ikke at få en meget stor bøde, som ellers uddeles for at køre med for meget vægt samt kørsel uden førerret til kat. B/E

Derfor skal du erhverve dig et trailer kørekort

Skal du transportere gods eller lign, som overskrider en vægtgrænse på 3.500 kg., bør du anskaffe dig et trailer kørekort. Dette er et særskilt kørekort, som tillægges dit almindelige kørekort. Med et trailerkørekort har du tilladelse til at køre et vogntog på op til 7.000 kg.

Kravene, for at du kan tage et trailerkørekort, er de samme som et almindeligt kørekort. Dog stilles der ikke krav om førstehjælpsbevis. Du skal gennemgå en række lektioner af teori og praksis, inden du skal bestå en endelig køreprøve. Et trailerkørekort er en tilføjelse til dit almindelige kørekort, hvorfor du selvfølgelig skal være i besiddelse af et gyldigt kørekort kategori B samt være mindst 18 år gammel. Hos Dansk Køre og Førstehjælps Skole kan du tage et trailerkørekort til kun 5.000 kr.

Teori og praksis for at få et trailer kørekort

Præcis ligesom vi tilbyder en samlet lovpakke for at få et almindeligt kørekort B, har vi også en samlet lovpakke til trailer kørekort. Prisen er fastsat til 5.000 kr., og pakken indeholder;

• 4 teorilektioner inklusiv 2 evaluerende prøver.

• 1 lektion med indledende øvelse på vej.

• 5 lektioner med udvidede øvelser på vej.

• Leje af vogntog til den praktiske køreprøve.

Teorien du skal gennemgå bygger ovenpå den, du i forvejen kender fra den oprindelige teoriundervisning til kat. B. Du vil få mere viden omkring lastning af påhæng og manøvren på vejene med de ekstra store påhæng på bilen. Sidstnævnte vil du selvfølgelig også få praktiske øvelser i på vejene.

Sikkerheds Forudsætninger for at køre med trailer

Det er ikke nødvendigvis så simpelt, at du blot spænder en trailer på en hvilken som helst bil. Når du har fået dit trailer kørekort, skal du i første omgang sikre dig, at din bil er i stand til at trække et tungt påhæng. Dette inkluderer også, at du er opmærksom på den samlede vægt af bil og påhæng, samt hvad end du skal fragte på trailer. Det er vigtigt, du holder dig inden for de tilladte grænser, ellers risikerer du at få en bøde. En overvægt bøde på trailerkørsel starter på 1.000 kr. og stiger alt efter, hvor meget overvægt du har. Desuden kan politiet vurdere, at din kørsel har været til fare for andre på grund af overlæs, og du kan ende med en betinget frakendelse af dit kørekort.

Derfor er det vigtigt, at du holder dig inden for grænsen på 7.000 kg. på et vogntog. Dertil skal du også holde styr på, hvilke materialer du læsser på din trailer, således der ikke bliver skabt overvægt. Læs de særlige regler for farlig gods her

Når du bevæger dig ud på landets veje, skal du også være opmærksom på andre fartbegrænsninger med trailer påhæng. Disse er betydeligt lavere end normalt, fordi der er taget højde for den tunge vægt.

Ofte Stillede spørgsmål om Trailerkørekort

© ​Dansk Køre & Førstehjælps Skole — 2023
Skabt af wpgo.dk